home transformations that you won’t believe

Gladys T. Black




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


However, three years later, the mansion has been transformed into a stunning family home. While breathing new life into the dilapidated building was no small task, the rewards are clear to see. Wanting to keep the home’s authentic style, the couple decided to rebuild the porch as close to the original design as possible, restoring all the brickwork as well as adding a sweeping gravel driveway.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


The modernised home has a new slate roof, wooden cladding and steps in a smart dark grey. To add extra space the architects also put in a loft conversion and opened up the windows to create panoramic views of the sizable garden.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


This Victorian villa had started to fall into a state of disrepair after numerous extensions and alterations over the years. The house had lost its original character and the two-acre plot was lost to nature.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


Most people would have considered this property in Vancouver to be a teardown. Having been closed up for years without heating it was overgrown with vegetation and full of moss, but it was in a good location and had a strong underlying structure.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


Today, the house is unrecognisable and is now an unbelievable home after sitting unoccupied for 70 years. Painted in a deep ochre that was made using paint analysis and historic records, to mix the stunning custom shade, the new design is still in keeping with the history of the home. The three investors also overhauled the interiors and 12-acres of grounds, all whilst preserving original features.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


Made up of two identical commercial buildings, the exterior was designed to reflect the area of units inside, with every family member having a compact private area over two floors. Thought of as a Tetris-style design, the space allows light into every living level with each puzzle piece symbolising each unit constructed.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


This early 1800’s farmhouse in Hudson Valley, USA had already been subtly renovated by previous owners but the new owners needed more space but wanted to preserve the historic character of the property.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


A huge extension was added onto the side using the same style of cladding to make sure the integrity of the historic structure wasn’t lost. With some careful design and care during construction, they were even able to save two venerable oak trees which have graced the home for the better part of the past century.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


The roof and walls were carved out and two parallel skylights installed to allow light to flow through the entire building. The garish orange paint has been replaced by a wood cladding, which instantly updated the exterior.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


A young couple purchased this tiny bungalow and over the years found that the house needed to grow with them. A slightly unusual design, the bungalow has a small first floor enclosure, meaning that the best way for the design to move forward was up.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


The foundations were repaired in order to give the building a sturdy base and everything was refurbished, from the brickwork façade to the windows and frames.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


Over seven years, the building has completely changed in its appearance and size. The greenhouse at the back has been replaced with a porch, the garage reconstructed as a living room and the attic was remodelled to accommodate a master suite by adding a shed dormer.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


Four years ago, Jean and DeWitt Paul sold their business in Las Vegas and upped sticks to an abandoned farm in Pennsylvania. With two unhabitable houses, a barn and three other outbuildings on 31 acres of land, the empty nesters had their work cut out. One of their bigger projects was to transform the farmhouse that would be their new home.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


The exterior materials, detailing and window proportions let this house down before its renovation. Located on a sloped site the house felt overwhelmingly ordinary.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


The property was extended into a bespoke four-bedroom house with the ground floor opened up to create a large and airy entertaining space. The rear of the house was rendered to bring together the new and old elements, with the placement of the new windows also helping to give it a contemporary feel.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


This property wasn’t making the most of its full potential or value before its renovation. The green roof tiles and old brickwork meant that it needed a serious design update.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


This ageing property, which sits on a steep hill, desperately needed updating and extending. Due to its location and scale of the project there were initially concerns from neighbours about any negative impact the renovation might have on the surrounding area. However, the design was finally agreed upon.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


The new design and layout of the building fits with the surrounding area. It’s been transformed into a spacious four bedroom house with each room having its own balcony. The exterior design has also added a new roof, double garage and white rendering for a more modern feel.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


The external materials of this house were tired, and due to the low pitched roof there were restrictions on how additional space could be generated. The residents wanted to be able to enjoy the ocean views to the North.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


Even though this house looks run down, the architects designing the renovation found that the walls were structurally sound, perfect for building upwards.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


The new layout was designed in the existing lines of the original structure. A new first floor relocated the bedroom and freed up room to enhance the ground floor living space. The shape of the property is square, which can lead to dark spaces in the middle. This has been overcome by making the entrance hall open-plan, allowing natural light through. Low maintenance materials have been used including natural stone cladding, acrylic render and copper cladding.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


Due to the seafront location of the property an extra storey was a must. The living spaces were moved to the upper floor to take full advantage of the sea views. The materials used include white acrylic render with powder coated aluminium windows and roof trims softened with a touch of timber cladding. The metal balcony guarding ensures that the house keeps a touch of 1920s style.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


With a finish of stone, brick and render under an interlocking concrete tile roof, the walls of this 1960s-style bungalow were structurally sound and crying out for a renovation.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


The main challenge was to open up the elevation and achieve contemporary shapes, which has been done with the careful placement of huge glass windows. The use of local stone helps the house to feel in keeping with the environment.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


Before its renovation, this 1970s property was thermally inefficient, however, the overall design looked worn down and tired and was in need of a spruce up.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


With all this in mind, the design utilises carefully considered materials and internal light courts for sunlight. The house also had to be designed in close conjunction with the structural engineers to ensure it was lightweight. External walls were constructed on the ground and tilted into place to minimise the depth of fittings required and to eliminate the use of external scaffolding.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


The new glass-lined living space extends out the back and includes a garage, kitchen and new stairs linking all three levels. The use of glass curtain walls as a cladding material establishes a permeable boundary between the house and the outside.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


Located in Leesburg, Virginia, this historic mansion was abandoned in the early 2000s and left to fall apart. Many of the period features were smashed or stolen, while parts of the roof had caved in as the home started to be reclaimed by nature. However, luck changed for the dilapidated home in 2016, when Sharon Virts and Scott Miller purchased it and started an extensive restoration.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.




Microsoft and partners may be compensated if you purchase something through recommended links in this article.


69/69 SLIDES

Next Post

Record Of A Hundred Twenty Five Catchy Purchasing Slogans And Taglines

PEOPLE teamed up with Coty Inc., one of the largest beauty firms on the planet with an iconic portfolio of manufacturers, for a live purchasing experience on Wednesday, May 19. ET to get clear beauty suggestions from Riverdale actress and CoverGirl’s model ambassador Lili Reinhart. Feel cute, horny, and flirty […]

Subscribe US Now